Nisä ongelmaa ja arkea

sunnuntai 10. tammikuuta 2021

 

Viimein ehdin istahtamaan ja kirjoittamaan tänne ylös meidän elämästä! Uusi vuosi tuli ja meni. Me selvittiin siitä todella hyvin ja mitään sen suurempaa ongelmaa ei tullut. Mira vain ihmetteli pauketta, vaikka hieman stressasin miten selvitään ulko käymisistä. Miralla oli illasta yliväsymys läsnä ja neiti ei millään meinannut asettua nukkumaan. Olikohan se Miran oma uv ? Minusta ainakin siltä tuntuu :D. 

Uuden vuoden jälkeen elämä on alkanut tasoittua ja iha super hyvä! Mira ja Lady leikkivät paljon ja nyt minusta tuntuu, että Lady on se joka jää leikeissä kakkoseksi. Mira ottaa Ladya liian useasti korvista ja milloin mistäkin kiinni ja siihen saa olla puuttumassa. Lady ei ärähdä asiasta liian tiukasti, joten täytyy pitää Ladyn puolia. Ehkäpä joskus Mirakin oppii leikkimään emänsä kanssa hyvin.


Lady on myös päässyt viimein metsälle. Tiineys ja pentuarki vei metsällä juoksun kokonaan pois. Lady on kyllä ollut ihan fiiliksissä päästessään metsään ja se mekkalan määrä, kun koira tajuaa minne lähtö käy :D. Lady on ottanut ainakin 1.5h kaurisajon ja ainakin yksi jänisajokin tainnut tulla. Meidän ongelma on kuitenkin Ladyn nisät, sillä ne ovat aina metsästyksen jälkeen ihan punaiset. Nisä huoltoa on joka metsästys kerran jälkeen saanut tehdä ja Lady ei ole ihan mielissään siitä. Onneksi on kuitenkin helppo koira, joka antaa tehdä jokaisen toimenpiten hyvin, vaikka ei siitä tykkäisi.

Ollaan tultu siihen tulokseen, että Ladylle pitäisi löytää hyvä puku metsälle, joka suojaisi nisiä riittävän hyvin. Yhtä ajokoira liiviä Lady kokeili, mutta ei se ollut menestys. Harmi vain, että kyseisen liivin valmistus on lopetettu. Instagramissa (mettakopla) olenkin laittanut kyselyä liivin suhteen ja saanutkin hyviä vaihtoehtoja. Ajattelin jos täällä blogissa myös asiaa kysyisi, jos joku saattaisi löytää ratkaisun meidän puku/liiviongelmaan. Toivottavasti noilla ohjeilla löytyy joku puku. Jos tiedät, niin heitä ihmeessä kommenttia :). 

Puvun pitäisi 

Suojata nisiä

olla pitkäikäinen

hengittää & joustava kangas

suojaa tuulelta, lumelta, kylmältä ja miksei jäältä

dreeverille sopiva!

Meillä myös kävi tällä viikolla eläinkuvaaja Ilona Mikkonen! Olen pitkään haaveillut siitä, että kun pentu tulee, niin haluan kunnon pentukuvat. Nyt kun pentu on, niin Ilonan kanssa sovittiin kuvailut. Tiistaina sitten Mira ja Lady pääsi olemaan malleina ja kyllähän minäkin sain ''poseerata'' :D. Saan olla hirmu ylpeä koirista, sillä ne jaksoi pakkasesta huolimatta olla todella nätisti. Mira ei hirveästi koronan takia ole nähnyt uusia ihmisiä ja mietinkin miten pentu suhtautuu uuteen ihmiseen. Voin sanoa, että Mira oli ihan super! Innoissaan hän meni katsomaan ja antamaan pusut Ilonalle. Ilona on ennenkin kuvannut meidän koiria, joten ajattelin, että hän on varma valinta näihin kuvauksiin ja niin olikin. Otettiin koirista liikekuvia, yksilökuvia, yhteiskuvia ja niin edelleen. Olen nähnyt jo kuvista koevedokset ja en malta odottaa, että saan kuvat käsiini!

Nyt on aika laittaa tämä postaus pakettiin ja julkaista! Ihanaa päästä tänne taas kirjoittamaan ja fiilistelemään meidän arkea. Kumpa Ladyn ongelmaan löytyy ratkaisu. Toivon, että ehdin taas pian kirjoittamaan lisää tänne, sillä tämä on nykyään yllättävän koukuttavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI