Mira on pieni taituri

tiistai 19. tammikuuta 2021

 
Me ollaan Miran kanssa aloitettu harjoittelemaan temppuja ja arjessa höydyllisiä käskyjä. Ei -käsky on tullut aika tutuksi, sillä sitä saa toistaa päivän aikana monta kertaa. Mira on aikamoinen tuhooja, joten on hyvä, että pentu oppii ei käskyn äkkiä. Mirahan on maistellut jo seinää, tuolia ja millon mitäkin, onneksi pentu tykkää pahvilaatikoista ja niitähän meillä on vaikka muille jakaa :D. Onneksi Mira ymmärtää nopeasti mikä ei ole ok ja mikä on todellakin ok. 

Luoksetuloa ollaan ehditty harjoittelemaan paljon! Ulkona yleensä kutsun Miraa joko nimellä tai viheltäen ja homma toimii! Mira yleensä tulee viheltäen heti luokse ja olen kehunut pentua paljon. Koen tuon viheltäen luoksetulon tärkeäksi metsästystä ajatellen, sillä onhan se koira helpompi saada metsästä pois, kun on oppinut vihellyksen merkityksen. Nimellä tulokin sujuu hyvin, vaikka ei ihan yhtä paljon sitä olla opeteltu kuin viheltäen. Ihanaa huomata miten tuo pentu nauttii kehuista ja onneksi ei tarvitse olla herkkuja aina, vaikka pentu onkin ahne. 



Ollaan myös opeteltu temppuja ja Mira niin näistä tykkää! Ollaan nyt opeteltu istumista ja maahan menoa. Molemmat sujuu jo aika hyvin, vaikka ei läheskään joka ilta opetella. Myös ollaan opeteltu seisomista, sillä Ladyn pentu ajoilta sen muistan, että sain aina valitusta kun koira vain istui, vaikka piti seistä :D. Siispä ennen pennun tuloa päätin, että seisominen on ehdottamasti temppu, jonka aion opettaa pennulle. Mira on aika hyvin tajunnut mitä siltä haluan ja kokoajan homma paranee. Pitää vain itse muistaa palkata ja kehua riittävästi, sillä välillä jään vähän jälkeen näiden kanssa :D. 

Paikka käskyn alkeita ollaan hieman opeltu. Kun otin kuvia tähän postaukseen, niin aloin sanomaan pennulle paikka ja aina välillä pentu siinä pysyi. Kehuin pentua paljon ja jatkettiin hieman lisää treenaamista. Mira vain kokoajan parani ja kesti aina pidempään käskyn alla. Super pentu, joka varmana vielä oppii tämän paikka käskyn. En viitsinyt kauaa treenata, että pentu ei tylsistyisi, vaikka palkkasin ja kehuin sitä paljon. Vielä tylsistyy muhun :D

Miran kanssa on kyllä ihanaa treenata ja muistella samalla niitä pentutreenejä Ladyn kanssa. Hassua miten nämä pennut tajuavat asioita nopeasti ja yhtä nopeasti ne osaa. Miran kanssa opetellaan temppuja miltei joka toinen ilta tai silloin kuin pentu jaksaa keskittyä. Olen aiemmin jo maininnut, että Mira on aika ahne tyyppi ja niin näissä treeneissäkin Mira ei millään malttaisi odottaa herkkua. Onneksi se sentäs malttaa syödä herkun rauhallisesti, vaikka herkku täytyy saada nopeasti...
Lady on aina todella innoissaan, kun pennun kanssa treenataan ja yleensä otan Ladyn mukaan treeneihin. Mietin, että miten opettaisin kahdelle koiralle temppuja niin, että molemmat saavat yhtä paljon huomiota treeneissä. Yleensä teen niin, että vuorottelen Miran ja Ladyn kanssa, jos yhdessä treenaan. Onneksi Lady osaa paikka käskyn ja jaksaa odottaa sen aikaa, kun pennulle opetan jotain uutta. Pentu ei kyllä vielä osaa odottaa yhtä hyvin, joten Ladylle temppujen teko on vaikeaa :D. Ehkä pääasia, että molemmilla on kivaa ja Lady pääsee mukaan temppuihin. Ehkä keksin tähän vielä oivan ratkaisun, toki saa ehdottaa kommentteihin :). 
                
                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI