Ensimmäinen viikko kotikotona

tiistai 29. joulukuuta 2020

 


Huhhei! Jo viikko mennyt siitä, kun Mira muutti pentulaatikolta meille kotiin. Viikko on kyllä mennyt nopeasti ja pitänyt sisällään niin monenlaista, että muistaakohan sitä edes kaikkea ? Viime postauksessa kerroinkin meidän ekasta päivästä ja taisin sivuta siinä myös joulua ? Jouluhan meillä meni varsin hienosti ja pentu oli ihan messissä jouluruokien kanssa :D. Isäni antoi pennulle pienen palan savulohta ja siitähän pentu sitten roimasti innostui. Siitä päivästä lähtien Mira on ollut aika kerjäläinen, mutta onneksi meille on tulossa koiraportti helpottamaan tätä asiaa. Sillä en halua pennusta samanlaista kerjäläistä kun emostaa, tai itseasiassa sehän on jo sitä..

Mira on leikkinyt siskoni eläimien kanssa paljon ja Mirahan tulee niiden kanssa varsin hyvin toimeen. Hyvä saada pennulle kokemuksia muista koirista ja varsinkin kissoista, sillä siskoni eläimet tulee jatkossakin viereilemaan meillä. Harmikseni sisko ja eläimet lähtivät aikalailla joulun jälkeen ja niimpä meidän arkikin alkoi. Tein Miralle huoneeseni pentuaitauksen, sillä paljon helpompaa sängyn vierestä vahtia pentua kuin että pentu nukkuisi minun ja Ladyn kanssa sängyssä. En uskaltaisi sellaista riskiä ottaa, kun ihan varmana liiskaisin pennun :D.

Sisäsiisteys on ottanut hieman takapakkia. Mirahan ei ekoina päivinä tehnyt tarpeitaan sisälle, mutta nyt on jo neljät pissit tehnyt sisälle. Viimeksi tänään aamulla, kun en ehtinyt sen kanssa ajoissa ulos..No, onneksi pissit on aina helppo siivota ja pentu tekee kyllä tarpeet hienosti uloskin! Ollaan opetettu Miralle ''pissi' käsky, eli kun sanoo pissi niin yleensä Mira tekee pissin. Aika hyvä taito jatkoa ajatellen, toki saa nähdä toimiiko sitten aikuisiällä tuo taito. Meidän autossa matkustaminen myös otti hieman takapakkia, sillä äitini autoon ei olla vielä häkkiä hankittu. Vaikea löytää pieneen autoon sopivaa häkkiä, mutta jos te tiedätte hyviä häkkejä, niin saa ehdottaa! Niin palataan autoiluun, nimittäin viime autoreissulla Mira oksenti kolmesti ja teki kakat. Kaksi kertaa auton takapenkille oksenti ja loput tarpeet tuli mun syliin. Kyllä se hieman nauratti, sellaistahan se pentuarki on :D.

Mira tonttuili jouluna ❤️

Lady ja Miran suhde on parantunut todella hyvin ja nykyään Lady jo osaa leikkiä hillitysti. Lady on tottunut aina leikkimään isompien koirien kanssa ja niiden kanssa leikit on välillä vähän hurjia. Varsinkin Ladyn parhaan kaverin Vilin kanssa leikit aina yltyy ja niillä on ihan omat jutut leikeissä. Ihan aluksi ei ymmärtynyt, että Miran kanssa ei vielä voi samalla tavalla leikkiä, kuten vaikka Vilin kanssa. Nyt päivien saatossa Lady on ihan selkeästi ottanut kehitys askelia leikkien suhteen, sillä nyt ei yritetä litistää pentua :D. Örinää ja mörinää tulee molemmilta ja milloin Mira roikkuu Ladyssa kiinni tai millon Lady mörisee ihan kunnolla pennulle. Kun leikit sujuu hyvin, niin sitä on aina ilo katsoa. Jos Ladylla menee ''hermot'' pentuun, niin aina Lady voi hypätä sohvalle tai mennä minun huoneeseen.

Tämmöistä meille nyt kuuluu :). Toivottavasti muistin ihan kaiken selittää ja järkevästi. Katsotaan milloin ehdin kirjoittamaan jo kolmannen postauksen! Ehkäpä blogista tuleekin vielä jotain :D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI